Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

8 dingen over Superdry die je nog niet wist!

  • Geplaatst op
  • Door Anne
  • 0
8 dingen over Superdry die je nog niet wist!

In deze blog lees je acht leuke dingen over Superdry die je waarschijnlijk nog niet wist

Blog - Superdry - Moda Italia - Official Superdry webshop

 

8 dingen over Superdry die je waarschijnlijk nog niet wist!

Superdry bestaat al sinds 2003 en door de jaren heen blijft het merk immens populair. De T-shirts met de grafische en vintage prints zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Het logo is inmiddels zo herkenbaar dat iedereen wel weet hoe de kleding van Superdry eruit ziet. Toch is er ook nog veel onbekend over het merk. Daarom zijn dit 8 dingen over Superdry die je waarschijnlijk nog niet wist.

 

#1 De roots van Superdry ligt in de de UK

Vaak wordt gedacht dat Superdry een Japans bedrijf is, maar dit klopt niet. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en heeft niets te maken met een Aziatisch land. Doordat Superdry voor hun kleding Amerikaanse en Japanse graphics combineert en ze verwerkt op een Britse stijl wordt vaak de link gelegd naar Japan. Best grappig eigenlijk, want Superdry heeft geen enkele winkel in Japan!

 

#2 De naam Superdry ontstond in een bar in Tokyo

Tijdens een brainstorm sessie in de bar bekeken oprichters Julian Dunkerton en James Holder wel duizenden verpakkingen van levensmiddelen en lokale winkels. Schijnbaar waren alle Japanse verpakkingen voorzien van het woord ‘super’. Vanuit daar ontstond de inspiratie voor de naam Superdry. Toen Holder terug was in het Verenigd Koninkrijk besloot hij om nog een Japanse touch aan het merk te geven en voegde er een aantal Japanse letters aan toe.

 

#3 De betekenis van 極度乾燥(しなさい) is extreem droog

Deze letters zijn een onderdeel van het Superdry logo. Voor iedereen die geen Japans spreekt of leest is het altijd een groot raadsel geweest wat de betekenis van de letters daadwerkelijk was. Gelukkig kunnen we je gerust stellen en heb je niet jarenlang met ‘doe mij maar sushi’ op je borstkas gelopen. Wel spreken critici van een baggerslechte vertaling van ‘Do Superdry’, aangezien de tekst in Japan niet op deze manier wordt gebruikt. Zij stellen dat het woord simpelweg door een vertalingssite is gedaan of wellicht is samengesteld door middel van een woordenboek.

 

#4 De Superdry Brad Leather Jacket die David Beckham droeg werd een grote hit

De oud-prof voetballer werd in 2007 gespot met de jas die 'slechts' £175 kostte. Nog geen dagen later was iedereen in de ban van het fashionable item. De Superdry Brad Leather Jacket wordt tot op vandaag de dag nog steeds verkocht, nu betaal je daar alleen wel rond de €300,- voor.

 

#5 Superdry een collab had met Idris Elba in 2015

Superdry werkte voor een speciale collectie samen met de Britse acteur die je kent van onder andere Luther en Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw. De collectie bestond maar liefst uit 250 stuks! Vooral het stoere motorjack uit de collectie werd een regelrechte hit. Naast het ontwerpen was Idris Elba ook te zien in de bijbehorende campagne.

In een interview met nieuwskrant the Telegraph liet Elba weten dat zijn droom is uitgekomen met het ontwerpen van deze collectie. Door de samenwerking met Superdry was het volgens de acteur mogelijk om invloed te hebben op hoe mensen zich kleden.

 

idris elba superdry at moda italia

 

#6 Superdry heeft 768 locaties in 65 landen

Daarvan zijn 245 eigen winkels in Europa (inclusief het Verenigd Koninkrijk), 497 zijn franchisewinkels en 26 concessies. Daarnaast heeft Superdry maar liefst 21 internationale webshops waar vanuit ze leveren aan klanten in meer dan 100 landen ter wereld.

Superdry kleding vind je overigens niet alleen bij de webshop van Superdry zelf, de producten zijn ook te vinden in de webshop van Moda Italia

 

#7 Superdry is ontstaan vanuit de merken Cult Clothing en Bench

Mede-oprichter Julian Dunkerton begon met een kraam op de Cheltenham markt in de jaren ’80 en dat groeide uit tot het merk Cult Clothing, dat bekend stond om de alternatieve en vintage kleding. Ondertussen richtte andere mede-oprichter James Holder het skate-merk Bench op, totdat de twee elkaar in 2003 ontmoette. Samen deden ze inspiratie op tijdens hun trip in Tokyo en zo ontstond het merk Superdry.

 

#8 Superdry heeft niks te maken met het Japanse biermerk Asahi Super Dry

Na de oprichting van Superdry dacht men dat het merk verband hield met het gelijknamige biermerk. Dat kwam met name door de Japanse tekens in het logo en de merkuitstraling die vergelijkbaar is. Volgens de oprichters is dat puur toeval en wisten zij bij het bedenken van de naam niet dat er ook een Japans biermerk bestond met Super Dry in de naam.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.